Pd,egod;...

Loading…

holistichno.com

Природата е най-добрият лечител

Хипократ

HOLISTICHNO.COM

Никой не е толкова мъдър, че да няма какво да научи от природата

Едгар Кейси

HOLISTICHNO.COM

Здравето не е всичко,но без здраве всичко е нищо

Артур Шопенхауер

HOLISTICHNO.COM

"Няма истинско излекуване без нагласа към душевен мир и вътрешно чувство на щастие.”

д-р Едуард Бах

HOLISTICHNO.COM

Хомеопатията е наука и лечебно изкуство.Тя е идея,сила,вдъхновение

HOLISTICHNO.COM

Минералните елементи за здраве и тонус

HOLISTICHNO.COM

HOLISTICHNO.COM

 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Холистично лечение

(1 глас, рейтинг 5.00 от 5)

Какво е холистично лечение?

 

Най-висшият идеал на лекуването е бързото, меко и трайно възстановяване на здравето, или премахването и унищожаването на болестта в нейната цялост, по най-краткия, най-надеждния и най-безвредния начин, на основата на лесно разбираеми принципи.

 Д-р Самуел Ханеман

Самата дума холистичен идва от гръцки език holos - цял, цялостен,интегрален Холистичният подход в медицината възприема един по-широк възглед за човека, здравето, причините за болестта и индивидуалните и прояви и процеса на лечение.Човекът се разглежда като съвкупност от три взаимосвързани нива-физическо, умствено-емоционално и духовно.

Още Хипократ е твърдял, че да си здрав означава да си постигнал хармония както със самия себе си, така и с околния свят. Според него здравето е равновесие, постигнато чрез живот в съответствие с природните закони. Той е вярвал, че това, което става в ума, засяга и тялото и че човек трябва да се лекува във всичките му измерения, като се има предвид и средата, в която той живее и работи.

За холистичната медицина човек не е диагноза ,име,история на заболяване(както често се практикува в болниците) . Всеки човек е индивидуалност, една биоенергийна система, част от енергията на Вселената. Затова холистичната медицина се нарича още енергийна.

Холистичното лечение не е просто съвкупност от различни видове терапии-хомеопатия,синтетични лекарства,мануална терапия,фитотерапия ,цветолечение, гладолечение и т.н.То включва опит натрупан по отношение на човешкия индивид като цялост и на лечебната практика от древността до наши дни.

Един елемент, на който конвенционалната медицина не обръща особено внимание, но на който холистичният подход отделя важно място, това е двупосочната връзва ум/емоции-тяло.

От холистична гледна точка болестта се появява в тялото ни в резултат от нарушения в нашата енергетика, която създава напрежение на психично ниво.

Болестта идва за да ни научи или да ни покаже къде грешим в начина си на живот,какво трябва да променим в себе си и в начина си на мислене.

Много е важно болните които искат да оздравеят да помагат на своите терапевти и да участват активно в лечебния процес,да осъзнаят ,че голяма част от болестите са само в главите им.

Правилно лечение е това, при което най-напред се усеща подобрение на душевно ниво и общ прилив на сили.След това болестта се ограничава на периферно ниво и постепенно си отива.Временно може да настъпи влошаване на физическо ниво като обриви по кожата например,но това означава че болестта излиза отвътре-навън.

 

 • ЦветолечениеЦветни есенции
 • ХомеопатияЗдраве от природата
 • БоуенИнтересно и малко познато
 • Контакт с нас+359 878/410 530

Вход

създай акаунт

Web Analytics