Pd,egod;...

Loading…

holistichno.com

Природата е най-добрият лечител

Хипократ

HOLISTICHNO.COM

Никой не е толкова мъдър, че да няма какво да научи от природата

Едгар Кейси

HOLISTICHNO.COM

Здравето не е всичко,но без здраве всичко е нищо

Артур Шопенхауер

HOLISTICHNO.COM

"Няма истинско излекуване без нагласа към душевен мир и вътрешно чувство на щастие.”

д-р Едуард Бах

HOLISTICHNO.COM

Хомеопатията е наука и лечебно изкуство.Тя е идея,сила,вдъхновение

HOLISTICHNO.COM

Минералните елементи за здраве и тонус

HOLISTICHNO.COM

HOLISTICHNO.COM

 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Боуен терапия и бременност

(6 гласа, рейтинг 5.00 от 5)

161029561

Бременността може да бъде един от най-прекрасните периоди от живота на една жена, но той изисква повишено внимание и специализирана грижа за здравето на бременната и носеното от нея дете. Ключово за безпроблемното развитие на бременността е емоционалното и физическо здраве на майката.

Ето обаче с какво може да помогне Боуен терапията:

Боуен терапията е безвредна и безболезнена и точно поради тази причина е изключително подходяща да се практикува дори и по време на бременност.

Нежните движения на боуен терапевта, които той изпълнява върху тялото, за да стимулира неговото регенериране помагат на бъдещите майки да се справят с напрежението от бременността.

Сутрешното повръщане,гадене,световъртеж, умора, ишиас и болките в гърба са само част от трудностите, през които жените трябва да преминат през тези 9 месеца, а  в тялото им настъпват толкова много физически и хормонални проблеми.

Боуен терапията успява да се справи не само с всичко това, но намира своето приложение при проблеми с позиционирането на плода.

Всъщност, прилагането на Боуен терапията може да започне още преди самото забременяване, да се продължи през цялата бременност и дори да се изпълнява по време и след раждането.

 • Боуен терапия преди забременяване:

Нежните движения на боуен терапевта спомагат за регулиране на менструалния цикъл и за повишаване на плодовитостта не само при жените, но и при мъжете. Често, някои системи в тялото блокират, а стимулирането от Боуен терапията води до равновесие в нервната система и оптимално функциониране на проблемните зони.

 • Боуен терапия в първото тримесечие от бременността:

schwanger baby teaser bw c400

Хормоналните промени в тялото на жената са именно тези, които водят до тревожност, емоционални колебания и сутрешно гадене. В този етап от бременността, боуен терапевтът помага на бъдещите майки, като елиминира този дискомфорт чрез терапията.

 • Боуен терапия при второ и трето тримесечие:

След хормоналните промени и сутрешното гадене идва и физическата болка от износването на тежкия плод. Подути крака, болки в гърба, стомашен дискомфорт и спазми, Боуен терапията се бори с всеки един физически дискомфорт. Към края на бременността, ако все пак бебето е все още в седалищно предлежание и майката е заплашена от раждане със секцио, само една боуен сесия би помогнала плодът да заеме правилна позиция преди раждането.

 • Боуен терапия по време на раждане:

Движенията на боуен терапевта по време на раждането помагат за отпускането на тазовите мускули, а също така и за предвижването на плода  в родовия канал. Както и при другите фази, и тук методът на Боуен помага за справяне с дискомфорта и болката от контракциите.

Боуен терапия след раждане

img 20170201093530 837

 

След раждането, болките в тялото на майката остават. За това прилагането на метода на Боуен трябва да продължи.

Движенията на терапевта не само помагат за физическия дискомфорт, но и за възстановяването на емоционалното състояние на родилката.Те са полезни и след цезерово сечение, а също така помагат на матката да се върне в нормалното си положение.

По отношение на кърменето терапията също може да помогне.Определени боуен движения стимулират произвoдството на кърма, облекчават болките във врата и кръста от кърменето и помагат за релаксирането на майката.

 • ЦветолечениеЦветни есенции
 • ХомеопатияЗдраве от природата
 • БоуенИнтересно и малко познато
 • Контакт с нас+359 878/410 530

Вход

създай акаунт

Web Analytics