Pd,egod;...

Шуслерова сол №8 - Натриум хлоратум D6 /Natrium chloratum D6/

(5 гласа, рейтинг 4.20 от 5)

 

salt08 
 Oбщи показания и особености при приложение
 Според д-р Шуслер Натриум хлоратум е солта регулираща осмотичното налягане в клетката,водния баланс в организма и е важно функционално вещество в регулацията на алкално-киселинното равновесие в организма.
 
    Натриум хлоратум подпомага образуването на слюнката,регулира секрецията на солна киселина в стомаха.Наличието на киселини е признак за дефицит на този минерал.Той подобрява функционалния капацитет на бъбреците и затова се прилага успешно при отоци и подагра.
 
    Натриум хлоратум подпомага чревния тракт  и е с доказана ефективност ,както при водниста диария,така и при запек  дължащ се на недостатъчна слузна секреция.Той има важно значение и за образуването на потта и помага както при обилно изпотяване без физическо усилие,така и при понижено такова.
 
       Този минерал е важно функционално вещество за хрущялите,сухожилията,лигаментите,междупрешленните дискове,очната леща.Прилага се и при ставни отоци.Натриум хлоратум  подпомага оздравяването на различни заболявания на кожата и косата,добро средство при сенна хрема,стимулира обонянието и вкуса.
 
    Ясен признак за повишена нужда от Натриум хлоратум  е гладът за сол.Дефицитът може да се прояви и с наличие на гъста слуз по периферията на езика.При хроничен дефицит на този минерал ставите пукат.Подпухналостта на лицето също е ясен признак за хроничния и дефицит.
 
Полезни въпроси за установяване на нуждите от Натриум хлоратум: 
*Осолявате ли допълнително храната си ?
*Пукат ли ставите ви?
*Често ли имате хрема?Постоянно ли ви тече носът?
*Имате ли пърхот?
*Сухи ли са лигавиците Ви?Имате ли проблеми с лигавиците?
*Страдате ли от максиларен или фронтален синузит?
*Имате ли добро обоняние?
*Имате ли добър вкус?
*Малко или много вода пиете?
*Потите ли се?Потите ли се прекалено?
*Имате ли сенна хрема?
*Имате ли киселини?
*Ръцете и/или краката Ви често ли са студени?
  • ЦветолечениеЦветни есенции
  • ХомеопатияЗдраве от природата
  • БоуенИнтересно и малко познато
  • Контакт с нас+359 878/410 530

Вход

създай акаунт

Web Analytics