Pd,egod;...

Цветолечение и спокойна бременност

(8 гласа, рейтинг 5.00 от 5)

 

 

Цветолечение и спокойна бременност

 

16

Бременността е един от най-красивите моменти от живота на всяка жена-казвам го от позицията на майка,изживяла два пъти това щастие.Само мисълта,че в теб тупти още едно сърчице и ти си тази, която ще го дариш с живот ,те кара да се чувстваш невероятно.Дните ти се изпълват с мисли какъв ще е полът на бебето ,как ще изглежда?Не на последно място  с наближаването  на раждането започваш да се питаш дали ще се справиш,готова ли си да станеш майка?

Много важен момент през бременността на една жена е нейното психо-емоционално състояние.Последните изследвания показват,че живота на детето в утробата на майката е много по- важен от следродовия му период.Всички "емоции"на майката през бременността остават отпечатък върху детето,независимо дали са позитивни или негативни.Ревливите и склонни да се депресират майки раждат ревливи бебета,а спокойните -усмихнати и спокойни деца.Може и да ме опровергаете ,но моят опит на майка и Бахов терапевт ми е доказал това многократно.

Вярвате ли, че съществуват цветни есенции, които ще ви помогнат да се справите със страховете си и със всички съпътстващи една бременност проблеми?

Тези вълшебни капки могат да ви помогнат,не толкова да се справите с физическите неразположения,а да се съхраните емоционално.

Много бъдещи майки са ми задавали въпроса,дали есенциите могат да навредят на плода,могат ли да се съчетават с медикаменти,има ли "нещо" за страх от медицински процедури,за страх от самото раждане,от промяната.

Ще отговоря  накратко-есенциите са направени от растения,които не са отровни и не се ползват за храна.Те са енергиен отпечатък на растението във вода,затова успешно се съчетават с друг вид терапии.

Ще акцентирам върху няколко есенции, които са особено подходящи за използване преди, по време и след раждането.Тогава емоционално жената е много объркана и Баховите капки могат много добре да я хармонизират със своите вибрации.

Sclerantus(Хрущялка) - препоръчва се при прилошавания и повръщания през първия триместър от бремеността,а в комбинация с Rescue remedy срещу гадене.

Larch (Лиственица) За самоувереност, при липса на увереност в себе си.

Oak (Дъб). За вътрешна сила и издръжливост. Ако си изтощена след дълго раждане, за възстановяване. Когато съм уморена, не го показвам, a останалите мислят, че съм неуморна.

Crab apple (Дива ябълка, киселица). За хора тип Монк. При прекомерно чувство за ред. За да приемеш по-лесно това как изглеждаш и как другите те виждат. При страх от кръвта, родилната зала, лекарите, погнуса от замърсяване и лоша хигиена. Когато чувстваш, че с нещо си се замърсила, след престой в болница.

Olive (Маслина). При изтощение, при дълго раждане. За възстановяване след раждане, по време на периоди на голямо натоварване. Много подходяща през бременността, защото това е голям физически и психически стрес.

Star of Bethlehem (Гарвански лук). При последици от физически, умствен и емоционален шок , душевни травми. Неутрализира възможните последици от травмиращи събития и помага за лечение. Дълго не можеш да се оттърсиш от неприятните емоционални преживявания. Много подходящ цвят и за новороденото бебе,тъй като самото раждане е травма и за него,освен за майката.

Impatiens (Слабонога). При нетърпение, което много бъдещи майки изпитват в последните седмици. Много подходящо при преносване. Когато трябва да се научиш просто да оставиш нещата да се случват. Симптоми: нетърпение и лесна раздразнителност, душевно си напрегната, искаш всичко винаги да протича бързо и гладко, искаш да приключиш на момента

Aspen (Трепетлика). Ако изпитвате неясни, смътни страхове, тревога, безпокойство, които нямат обяснение или причина. Симптоми: Много ме е страх, но не знам от какво, лоши предчувствия.

Rock Rose (Скална роза). За ужас и паника. Много е подходящо да се приема по време на раждане или след раждането, ако то е било голям шок. Може да мобилизира невероятна сила, която да помогне на жената да надмине себе си. Симптоми: остър страх и вътрешна паника.

 

  • ЦветолечениеЦветни есенции
  • ХомеопатияЗдраве от природата
  • РейкиИнтересно и малко познато
  • Контакт с нас+359 886/410 530

Вход

създай акаунт

Web Analytics