Pd,egod;...

Цветолечение и ПА ( панически атаки)

(9 гласа, рейтинг 5.00 от 5)

 

Kакво е  пристъп на паника?

 


 

Пристъп на паника се нарича състоянието на внезапен силен страх,който настъпва без видима причина и е придружен от тежки физически реакции на организма.По време на пристъпа засегнатия загуба на контрол върху ситуацията.В повечето случаи е убеден,че получава инфаркт,дори,че умира.

Много хора са получавали един или два пристъпа на паника през живота си ,без те да оставят трайни последствия за психическото им състояние.

Някой определят тези пристъпи като хистерия,нервност или стрес.Те протичат с изразени в различна степен симптоми:сърцебиене,треперене,изпотяване,стягане в гърлото,трудно преглъщане,недостиг на въздух,учестено дълбоко дишане,втрисане,гадене,горещи вълни ,спазми в корема,болки в гърдите и главата,световъртеж и отпадналост.

Най-често ПА настъпва внезапно,без предвестници.Пристъпа може да се случи по време на работа,по време на разходка,при спортуване,у дома и дори по време на сън.

Един от проблемите на всички преживели ПА е страхът от нов пристъп.Едно нелекувано паническо разтройство може да доведе до трайни усложнения или личността да развие конкретни фобии - например от шофиране,от тесни или открити пространства , от социални контакти.

Ако проблема е само психически и е изключено обективно физическо заболяване той може да се разреши с психотерапия,медикаменти ,а аз мога да добавя чистосърдечно и цветните есенции на д-р Бах.

Техните вибрации много плавно и леко хармонизират психиката на страдащия.Когато пациента е отворен да сподели от къде се коренят причинита за ПА , с помоща на една или няколко подходящи комбинации решава трайно проблемите си .

Разбира се в основата на цялата терапия е желанието за промяна и излекуване,позитивната нагласа и позитивното мислене.

Eто една често използвана комбинация,която разбира се търпи промени в зависимост от потребностите на нуждаещият се .Като мощно средство в кризисни ситуации остава Rescue Remedy!

 

Rock Rose +Star of Bethleem+ Mimulus + Aspen + Cherry plum + White Chestnut


 

  • ЦветолечениеЦветни есенции
  • ХомеопатияЗдраве от природата
  • РейкиИнтересно и малко познато
  • Контакт с нас+359 886/410 530

Вход

създай акаунт

Web Analytics