Pd,egod;...

Хомеопатията-част от холистичната медицина

(11 гласа, рейтинг 4.91 от 5)

 

 

Хомеопатията-част от холистичната медицина

 

 18 

 

Какво е хомеопатия?

Хомеопатията е част от систематичен метод на холистичната медицина ,който използва лекарства в големи разреждания.Тя не е панацея,а метод основан на дългогодишен опит и изпитан по пътя на доказването.

Баща на хомеопатията е Самуел Ханеман.

 

Какво означава думата “хомеопатия"?

 

Произхода на думата хомеопатия е гръцки: Homoios – подобен; pathos – страдание и отразява основният й принцип: ПОДОБНОТО СЕ ЛЕКУВА С ПОДОБНО (Similia similibus curantur). Веществото, от което е създадено хомеопатичното лекарство, дадено в по-големи дози на здрав организъм, предизвиква подобни симптоми като на болния човек.

 

Безвредна ли е хомеопатията?

 

Ако хомеопата които ви лекува намери точното за вас лекарство-тогава хомеопатията е напълно безвредна!Много важна част от лечението е при срещата ви с него, вие в детайли да обясните какво ви се е случило и какво усещате ,защото всяко едно лекарство има своите нюанси и трябва на бъде подбрано точното!Значение имат и чувствата които изпитвате в момента-дълбока скръб,тъга,меланхолия,било то и преди време.Всяка болест,лекарство,стрес от преживяна катастрофа дори оставят отпечатък върху организма ни и нашата психика.Хомеопатичното лечение взема в предвид всички детайли и усилва слабите ни места.Задължително в хомеопатичното лечение е проследяването на болестта,както и стриктното вземанена изписаните лекарства.

 

 

Защо да се лекуваме с хомеопатия?

 

Има два вида лечение-алопатично(с медикаменти) и хомеопатично.Алопатичните лекарства действат като подтискат естествените защитни сили на организма,а хомеопатичнитеобратно -засилват естествените защитни реакции на организма и му помагат да се справи с болестта.

 

От какво се изготвят хомеопатичните лекарства?

 

Хомеопатичните препарати са световно признати за лекарствени средства.Те се приготвят по строго определен научен метод и се продават все още без рецепта в аптеките. Не са описани алергични реакции към хомеопатичните медикаменти. Затова те се използват в ситуации, в които конвенционалните лекарства са опасни, като бременост и кърмаческа възраст.

 

 

Как се приемат хомеопатичните лекарства?

 

Всички хомеопатични лекарства,с изключение на супозиториите (свещищките) и мазилата се приемат през устата.Те се поставят сублингвално(под езика) и се оставят там до пълното им разтваряне.Не се дъвчат и не се гълтат.Правилото е да се приемат на чиста уста-30 минути преди и след тях да не се консумират храна,кафе,да не се ползва паста за зъби , съдържаща мента и да не се дъвче дъвка!

При кърмачетата и малките деца за предпочитане е гранулките или капките да се разтворят с хладка вода .

 

Кои заболявания могат да бъдат лекувани с хомеопатия?

 

Хомеопатията не лекува отделните болести,а човека като едно цяло!Тя въздейства върху всякакъв вид заболявания- детски,инфекциозни,психични,вътрешни,хирургични и т.нат.Много добре се повлияват и състояния вседствие на стрес,психоемоционална травма,загуба на близък човек,уплаха,различни страхове.Хомеопатията помага дори там където конвенционалната медицина "удря на камък" или са се изчерпали вариантите на лечение.

Незнанието поражда страх и недоверие и за съжаление много хора гледат с недоверие на този вид лечение!

 

Има ли заболявания, които не могат да бъдат лекувани с хомеопатия?

 

Разбира се ,че има!При тежко и неизлечимо болни тя не може да възстанови здравето.Но прилагането и може да облекчи страданията на болния и да направи живота му по лек .

 

  • ЦветолечениеЦветни есенции
  • ХомеопатияЗдраве от природата
  • БоуенИнтересно и малко познато
  • Контакт с нас+359 878/410 530

Вход

създай акаунт

Web Analytics