Pd,egod;...

РЕДЖУВАНС – ЦЕЛЕБНОТО ДОКОСВАНЕ ИЛИ ЕСТЕСТВЕН ЛИФТИНГ НА ЛИЦЕ

(7 гласа, рейтинг 4.86 от 5)

 

РЕДЖУВАНС – ЦЕЛЕБНОТО ДОКОСВАНЕ ИЛИ ЕСТЕСТВЕН ЛИФТИНГ НА ЛИЦЕ

 inspireyourlife rejuvance

Лицето е отворена книга, от която с един поглед можеш да узнаеш всичко за човека-дали е сърдит,дали е тревожен,уморен или болен.Но то не е само платно върху което се проектират нашите чувства и преживявания.Върху него са разположени важни  рецептори u ключови точки, кoumo имат свойството дa разпращат лечебни имnулси и дo onpeдeлeнu органи u системи. Затова лицевият масаж не е само nonyляpнo cpeдcтвo за разхубабябане. С него можете дa nостигнете трайно облекчение npu cmpec, мигрена, nредменструален синдром,безсъние uлu meжкa хрема. Целебното дeйcmвue на Реджуванс масажа е телесно u душевнo. Чрез него мускулатурата се omnycka u съживява,подпомагат се кръвният и лимфният ток,разхлабват се свързващите ставни тъкани.Освен това той може да заличи негативното натрупване на напрегнатост u cmpax.Оcвобождавa блokupaнu енергии, nроменя cmoйkama u израза на лицето. И myk нe става дума за cneцuaлнu инвазивни манипулации, koumo cа свързани с болка ,инжектиране или скалпел, а за нещо гъвсем обиkновено и приятно.

От къде идва техниката Реджуванс?

Тя води началото си от техниката Ролфинг на американеца Стенли Розенберг.При нея се освобождават съединителната тъкан и мускулните блокажи на лицето,генерирани от мускулните контракции,които са свързани пък с изражението на всеки човек.

Както по- горе споменахме -лицето е „огледалото на душата“.

Но дали нашите лица са симетрични?

Ако се загледаме внимателно и изследваме няколко лица ще разберем ,че всички лица са асиметрични .Степента на асиметрията обаче,определя красотата на човека.Или както казва в един свой слогън пластичния хирург д-р Енчев:“Красотата е  симетрия „

Обикновено мускулите от едната страна се съкращават повече отколкото на другата,така асиметрията може да расте  успоредно с мускулните контракции.Логично е  намалявайки напрежението на всички мускули ,двете му страни да стават по-симетрични.Това прави и техниката Реджуванс.За разлика от естетичната хирургия  тя не остава лицето „без финни нюанси“

Kакво е Реджуванс?

Техниката Реджуванс е напълно естествен,мануален,холистичен метод за терапия на лице.При него не се използват кремове ,серуми или електрически уреди.Нейното целебно докосване подмладява и освежава лицето.Реджуванс движенията са своеобразни,нежни и меки.Много хора възприемат Реджуванс терапията като „терапия на тялото чрез лицето“.

Ефектът на Реджуванс на физическо ниво е сравним с операция за лифтинг на лицето,но разбира се без рисковете от една хирургична интервенция.

Kaк протича една Реджуванс процедура?

Клиента се разполага удобно върху стол или кушетка.Ако е дама и има грим по лицето е желателно предварително да се дегримира.При Реджуванс процедурите не се ползват никакви кремове и масла .Една процедура трае от 45 до 60 минути.Работи се върху врата,в окосмената част на главата,деколтето и разбира се върху лицето.Много често клиентите се отпускат и заспиват на кушетката.Някои споделят ,че виждат цветове,имат различни усещания по тялото,или че имат чувството,че са в дълбока медитация.

Как действа?

Техниката въздейства върху три основни структури:

 • Съединителна тъкан –тя е навсякъде в тялото.Изградена е от три основни компонента-колаген,еластин и желатинова междуклетъчна субстанция,която е течна.Обвива мускулите,артериите,костите и органите. Чрез прилагане на техниката Реджуванс съединителната тъкан се освобождава и     става по-еластична,подобрява    се кръвообръщението,кожата се насища с кислород и се хидратира отвътре навън.А това че бръчките се изглаждат се дължи на извеждането на токсините чрез лимфата.
 • Мускули – когато сме тревожни,стресирани нашите мускули реагират .Те са свързани с парасимпатиковия дял на нашата нервна система,съответно „те се напрягат“.Понякога тези мускули пък ни служат като маска ,за да прикрием определен тип емоции.Не е тайна ,че всяка наша мисъл,оказва влияние върху лицевите мускули.
 • Енергийни меридиани – темата е много обширна, затова ще спомена само това,че традиционната китайска медицина още преди 3000години е открила система ,чрез която се проследява енергията ,която тече по цялото тяло.Всеки меридиан се асоциира с различен орган и неговото функциониране.Ето затова наричаме техниката Реджуванс-холистична-тя не разделя тялото и ума,а работейки върху едното –ние повлияваме другото.

1510067215 fb 114d1594f43f45326a23284b7e42576d jpg

Какви са ефектите след процедура Реджуванс?

 

 • Подобрява се кръвообръщението и хидратацията на кожата
 • Избистря се тенът (цветът на кожата изсветлява)
 • Някои леки бръчки изчезват
 • Разширените пори се свиват
 • Подобрява се сънят
 • Нервната система се успокоява
 • Мускулите стават по-еластични

Защо са необходими шест процедури?

Често ми задават този въпрос.Идеята на пакета от шест процедури е ,че във всяка сесия се работи върху различни групи мускули и структури.Разбира се и индивидуално се акцентира върху проблемните зони на клиента.След пакета от процедури е необходимо и веднъж месечно да се прави една подържаща процедура.

Какво споделят клиентите?

„След първата процедура имах чувството,че съм се разделила с няколко килограма .Толкова ми е леко и спокойно.“

„Не знам защо,но докато работиш върху лицето ми усещам реакция в някои органи и по крайниците.“

„След Реджуванс масаж спя непробудно.“

„Още след третата процедура се разделих с мигрената .Благодаря ти .“

 

rejuv lrg

За повече информация ,моля пишете на :Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 • ЦветолечениеЦветни есенции
 • ХомеопатияЗдраве от природата
 • БоуенИнтересно и малко познато
 • Контакт с нас+359 878/410 530

Вход

създай акаунт

Web Analytics