Pd,egod;...

Какво е рейки

Историята на Рейки

Историята на Рейки

 

Микао Усуи

 

Reiki-Mikao-Usui-228x300   Неуморим изследовател ,човек с невероятен талант и с добра        душа,Микао Усуи се ражда на 15август 1864година в село Яго,район   Ямагата,префектура Гифу.

   Още като момче Микао е изпратен на обучение в будистки  манастир,където се пробужда интересът му към целителските  практики.Винаги го мъчел въпросът как Буда и неговите ученици са можели да изцеляват физическите недъзи и защо тази възможност е    била загубена.

   Микао Усуи бил много добър,топъл,усмихнат човек.Усмивката    никога не напускала лицето му.Съпругата му се казвала Садако,а   моминската и фамилия била Сузуки.Двамата дали на света две деца - син и дъщеря .

 Микао Усуи бил необикновено талантлив и работоспособен.На запад привикнали да го наричат доктор,а не сенсей,както в Япония,и Усуи действително имал степен доктор по литература.Той притежавал задълбочени познания и в областта на медицината ,психологията,теологията,изкуството на предсказанието,КиКо(японската разновидност на Чи гун) и други източни бойни изкуства.

   Изучавайки в библиотеките на Киото дрвните писания,Микао Усуи все повече се убеждавал,че съществува някакъв способ за единение с енергията на Вселената,без да са нужни дълги години на упражнения и трудни  практики.След многогодишни търсения той започва да медитира в храмовете Курама близо до „точките на силата”.От официалните източници е известно,че свещената планина Курама се намира недалеч от бившата столца на Япония,град Киото,и е висока  повече от 518 метра.

   Планината Курама е покрита с вековни кедри,опасана е с древни храмови постройки.В нея има множество свети извори и общата й енергетика е изключително висока.В такива условия наред с многото духовни практики Микао Усуи преминава през „шиу гио” – мощен триседмичен обряд на очистване.По време на последната медитация постига своята цел – сатори, и влиза в съприкосновение с мощна духовна енергия ,която нарича Рей Ки – животворяща енергия на Космоса.

  Философията на Курама ни учи на три основни направления в живота,приемани както във вътрешния,така и във външния свят.

   Първо,човек да не прави и да не говори нищо лошо и да работи над себе си .Тоест , да не прави нищо пагубно за своето тяло,за ума  и за сърцето си.

  Второ,да бъдем честни и да работим за благото на човечеството.

   Трето ,да се потопим във Вселенската енергия на живота и  да и се доверяваме безусловно.

Ако повечето хора живеят съгласно тези указания,великата светлина ще се разпространи по целия свят.

  Всеки човек ,независимо от убежденията,религията и националността си,може да бъде посветен в тайната доктрина на храма в Курама,при условие че е готов да отдаде цялата си енергия за духовно израстване.При това не е необходимо да се отрече от религията,която изповядва.Вселенската енергия на живота ви зарежда със сила,озарение и светлина,независимо от това,какъв път ще следвате.Всички символи ,използвани  сега в Рейки , могат сега да се намерят на стените на кулите и храмовете на планината Курама.

 В края на своите търсения Микао Усуи се връща у дома за да подобри живота на семейството си и на практика да изпробва новата система.През следващите седем години той доказва жизнеспособността и безвредността на Рейки , работейки с болни хора.

 Микао Усуи имал много ученици.Шестнадесет от тях той посветил в ранг учители по системата.На своите последователи завещал мисълта,че Рейки е пътят на състраданието и мъдростта,пътят за достигане на щастие и хармония.

 

Из „ Системата за естествено изцеление на Усуи „ – Н.Балановская

 

 

R  E  I  K  I 

 

  

170152 1636480835368 1337149295 31609890 6641233 o

 

 

 

 

  • ЦветолечениеЦветни есенции
  • ХомеопатияЗдраве от природата
  • БоуенИнтересно и малко познато
  • Контакт с нас+359 878/410 530

Вход

създай акаунт

Web Analytics