Pd,egod;...

Цветолечение и депресията при жените

(5 гласа, рейтинг 4.80 от 5)

 

 


 

Мразя есента,защото е мрачно,дъждовно и след това идва зимата или не издържам, писна ми от това бързане, никой не мога да понасям-всичко ме дразни.Това често може да бъде чуто в днешно време.После следва заключението  в депресия съм!

И тъй като българката е известна с пословичната си способност да се справя сама с проблемите си , така реагира и на депресията.Опитва да се самолекува ,като тайно пие някакви хапчета  или в по-лошия случай просто се затваря в себе си  и си тъгува.

Депресията може да е сезонна или в следствие на проблеми,преживян силен стрес,преумора,започване на нова работа,раздяла,загуба на близък човек,емоционален срив,следродилна също.

Много от тези пациенти идват на консултация абсолютно апатични,все едно им е как се обличат - в повечето случаи преобладава черното, с какво се хранят,ограничили до минимум социалните си контакти.

Цветните есенции са отличното средство за справяне със ситуацията.Те могат да ни помогнат да се отпуснем,успокоим и да се свържем с вътрешния си мир.Много често интуитивно самите пациентки посочват точния си цвят  или с две реплики става ясно какво трябва да приемат.Тук ми е много трудно да посоча цветовете които биха ви избавили от депресията или конкретна комбинация,защото всичко е базирано на индивидуалния начин ,по който всеки реагира на житейските ситуации.Но ще се опитам накратко да опиша няколко  подходящи цвята:

 

Gentian - когато имаме усещането ,че всичко върви зле,тъжни и меланхолични сме,отчаяни ( когато състоянието е временно)

 

Mustard - тук личността е в дупка от дълго време,има желание за носене на черни дрехи,перманентно главоболие ,тъжна е без видима причина,не иска да се вижда с никого,има усещането за надвиснал "черен облак" над нея.

 

Willow - този цвят би помогнал когато се чувстваме дълбоко обидени и огорчени , самосъжаляваме се ,мърморим и се оплакваме постоянно и все търсим вината за неуспехите си у другите.

 

Wild  Rose - лек за тези преживели тежък период в живота си , апатични,липсва им енергия ,мудни,примирили се със ситуацията,все едно им е какво ядат и пият.

 

Star of Bethlehem - цвета за всички които са в депресия след преживян стрес или травма,никой не е в състояние да ги утеши, постоянно плачат , усещат физическа слабост.

 

 

 


 

  • ЦветолечениеЦветни есенции
  • ХомеопатияЗдраве от природата
  • РейкиИнтересно и малко познато
  • Контакт с нас+359 886/410 530

Вход

създай акаунт

Web Analytics