Pd,egod;...

Ози и Илейн Ренч

(4 гласа, рейтинг 5.00 от 5)

Ози  и Илейн Ренч

Ossie Elleine web

Когато Ози Ренч подава ръка на Том Боуен, той дори няма представа с кого се среща и как този човек ще промени живота му. Нещо го подтиква да изрече думите "Искам да се уча от вас", а същото това нещо, кара Боуен след няколко минути преценка на човека, който седи пред него, да каже "Добре."

Но какво вижда Том Боуен след като толкова дълго се вглежда сякаш в душата на Ози? Най-вероятно съмишленик, човек с чисто сърце, който е дошъл да търси помощ. Единственото желание на Ози тогава е да освободи любимата си от ужасяващите болки във врата, които получава след травма.

Когато Илейн била едва на четири години, паднала от движеща се кола и наранила шийните си прешлени толкова лошо, че болката се превърнала в хронична, никога не спряла. Докторите, които я лекували, също не дали оптимистична прогноза за състоянието й. Тъкмо напротив - те били категорични, че Илейн ще има нужда от инвалидна количка преди да навърши 30 години.

Съдбата обаче имала други планове за нея и я срещнала с Озуалд, обикновен фермер.. По това време всички терапии на които жената се била подложила били неефективни. Всеки път, в който Ози я докосвал, тя започвала да плаче от болка. Дори не била сигурна, че любимият й мъж ще поиска да остане с едно осакатено момиче. Но любовта на фермера била толкова силна, че той започнал да изучава различни масажи и терапии, които да и помогнат, но удрял на камък.

15 години по-късно, Ози продължавал да търси спасение за своята любима. Това го отвело на Здравната конференция в Австралия, където съдбата го подбутнала да помоли Том Боуен за помощ, а той да се съгласи, навярно виждайки в момчето себе си, търсещ спасение за съпругата си.

В продължение на две години, Ози Ренч плътно наблюдавал как ръцете на Боуен се движат по телата на хората: "Том ме подтикваше да присъствам на терапиите му, да гледам пръстите му и да повтарям движенията му. Когато грешах, той ме поправяше отново и отново", разказва по-късно Ози.

Съпругата му, естествено, била с него. Когато Том за първи път докоснал врата й, веднага казал: "Ще го наместим, но може да отнеме време." Обещал й да е добре след 6 месеца, но всъщност, още с първото движение променил живота на Илейн. Когато двамата с Ози пътували в колата след тази среща с Том Боуен, тя казала: "Нещо е по-различно." Възстановяването й не отнело половин година, а доста по-малко. След това животът й вече бил друг - Илейн играела голф, скуош, бадминтон и дори яздела коне.

Ози от своя страна се превърнал в най-добрият ученик на Том Боуен. Когато учителят бил болен, неговият наследник поемал пациентите му и работел също толкова усърдно, с пот на челото. Понякога можело да видиш него и Илейн на мотор.

С благословията на Том Боуен, двамата отворили клиника през 1976 година. През следващите шест години те били в непрекъснат контакт със своя учител, търсейки съвети и начини за подобряване на техниката. Той от своя страна също ги посещавал от време на време, за са наблюдава как върви работата им. След отварянето на клиниката, те не потърсили рекламна компания, защото били обещали на Том, но това не попречило в края на първите шест месеца, абсолютно всеки час в клиниката им да бъде запазен.

След смъртта на Боуен през 1982 година се родила и идеята за разпространяване на техниката му. "На неговия смъртен одър аз обещах да предам знанието му на света", разказва Ози. "Благодаря ти синко", били думите, на Том. Всъщност, неговият истински син преследвал кариерата си на пианист, а двете му дъщери нямали интерес да се занимават с лекуване.

Още четири години изминали, докато Ози не сформирал курса "Боуен - официалната техника на Боуен" за да не бъде наследството му изгубено. След като бил фермер, масажист и ученик, Ози се превърнал и в учител. Останалите пет момчета, които имали късмета да наблюдават работата на Том Боуен продължили да се занимават със своите клиники, но не вярвали, че техниката може да се предаде на друг човек. Всичко било в ръцете на Ози, благодарение на който целият свят научил за съществуването на този чудотворен метод.

Първият семинар, на който семейство Ренч представило техниката бил в Перт, Австралия и бил огромен успех за двойката. Последвали още няколко, като след публикуването само на 2 реда относно техниката в едно австралийско списание, 180 човека се свързват с клиниката на Ози. Двамата се справяли толкова добре, че оставили лекуването на своите последователи и се отдали изцяло на преподаването.

През 1999 година завладели Америка, а след това още 25 държави по целия свят. Благодарение на тяхната академия, над 14 000 ученици научили тайните на Боуен терапията, а 70 лично обучени от тях продължили да разпространяват наследството на Том Боуен по различни кътчета на Земята и на няколко езика. 

OssieRentsch1987 e1387771738412 1024x764

Терапията стига и до България, като едно от  посещенията на двойката тук е през юни 2017 г. Тогава Ози и Илейн Ренч се срещат с практикуващите Боуен  и лично споделят очарователната си история с тях. Участват и в няколко родни предавания, разпространявайки знанието за практиката на Том Боуен.

 

  • ЦветолечениеЦветни есенции
  • ХомеопатияЗдраве от природата
  • БоуенИнтересно и малко познато
  • Контакт с нас+359 878/410 530

Вход

създай акаунт

Web Analytics