Pd,egod;...

Златните ръце на Том Боуен

(10 гласа, рейтинг 4.50 от 5)

Златните ръце на  Том Боуен

Tom Rene

Том Амброуз Боуен – обикновен мъж от пристанищния град Джиилонг, Австралия, който, както самият той се изразавя, получава дарба от Бог.

Макар и като малък много да искал да стане лекар, Том Боуен бил роден в семейство, което не можело да си позволи да даде на децата си високо образование. Ала това не го спряло – той толкова много обичал хората и имал толкова голямо желание да им помогне, че дал на света един от най-големите подаръци – Боуен терапията, носеща неговото име.

Своите първи стъпки към своето откритие той прави след като се жени за Джеси МакЛиин, която има астма и прекарва дълго време в болницата.  Макар че за да се издържа, започвал да работи като дърводелец, мъжът забелязал, че определени движения върху тялото имат различен ефект върху организма. Боуен започнал да ги прилага върху съпругата си и  само след няколко процедури, на Джеси никога повече не й се наложило да стъпи в болница. Но не спрял там.

Много от хората, които го познавали, разказват, че Боуен продължил своята практика, помагайки на свои колеги, претърпели работни травми или на по време на спротни мероприятия, след като и той самият е бил отявлен спортист. Лекувал ги веднага, дори на мястото на самото произшествие.

Мълвата бързо се разпространила и пред вратата му започвали да се скупчват все повече и повече хора, които имали нужда от помощтта му. И той я давал на драго сърце.  С чудотворните си две ръце, той лекувал проблеми в гърба, мускулно-скелетни състояния, астма, дори душевни и емоционални състояния. Правел го вечер, тъй като през деня ходил на работа като дърводелец. Ала нуждаещите се станали толкова много, че Боуен не можел да се справи с тях само през тъмната част от денонощието и за това той направил следващата голяма крачка в живота си – решил да прекрати кариерата си на дърводелец и да се отдаде изцяло на терапията си.

Започнал да приема пациенти по цял ден в дома на своята приятелка Рене Хорууд. С невероятните си умения, Боуен успява да облекчи болката на стотици хора използвайки много малко, съвсем прости и нежни движения върху меките тъкани.

Освен работата си в клиниката, той продължил да дава и нощни дежурства, помагайки на хората по домовете им. Според данни от изследване на правителството на Виктория, които излизат през 1975 година, Том Боуен е лекувал близо 13 хил. пациента на  година, като е успявал да изпълни 14 терапии в рамките на 1 час.

Освен всичко това, Боуен създава и безплатни клиники за деца, хора с увреждания и обществени работници. За него парите никога не са на първо място, макар че по онова време е можел да направи огромно състояние. Тъкмо напротив – това, че успявал да помогне и да облекчи болката на хората била най-голямата му награда. Бил щастливец, че имало кой да се грижи за финансите му.

През годините, Том Боуен бил много прецизен относно това, кой наблюдава работата му и се учи от него. Само шест човека са имали честта да го наблюдават и да се учат от него. Един от тях е Ози Ренч, който заедно със своята съпруга разпространяват техниката на Боуен отвъд границите на Австралия и я правят достъпна за целия свят.

Двамата се срещат през 1974 г. по време на Националната здравна конференция в Аделаида, Австралия. Въпреки че Ози не знае нищо за Боуен, той спонтанно изявява желание да се учи от него. Мъжа стиснал ръката на Рeнч, задържал я по-дълго от обичайното и му казал: „Добре. Ела и ще те науча.“ Самият Ози бил подтикнат да търси алтернативна медицина също от любов – за да избави от мъките си своята възлюбена, която след автомобилна катастрофа изпитвала страшни болки.

След две години и половина в които Ози непрестанно следвал Том и го наблюдавал как старателно лекувал многото си пациенти, техниката на лечение започнала да му става ясна. Той прецизно документирал работата на Боуен, който следвал само собствения си нюх и нямал записки, обясняващи лечението му.tom bowen photo 300x257

През 1982 г. Том Боуен напуска този свят, но Ози и съпругата му Илейн продължили делото му. Те кръщават техниката на своя учител и основават „Австралийската академия за Боуен терапия“, където обучават бъдещи боуен терапевти. Преди да умре, Ози и Илейн обещават на Том, че ще направят всичко възможно да запазят и разпространят дара му. И успяват да спазят обещанието си, като днес Боуен се практикува в над 40 държави и над 26 хил. души са били обучени в академията им. 

  • ЦветолечениеЦветни есенции
  • ХомеопатияЗдраве от природата
  • БоуенИнтересно и малко познато
  • Контакт с нас+359 878/410 530

Вход

създай акаунт

Web Analytics