Нели Янева,пространство за холистично лечение  и себеразвитие,класическа хомеопатия,цветолечение,капки на д-р Бах,шуслерови соли

Ное
25

Шуслерова сол №8 - Натриум хлоратум D6 /Natrium chloratum D6/
Печат
ПДФ

  Oбщи показания и особености при приложение

 Според д-р Шуслер Натриум хлоратум е солта регулираща осмотичното налягане в клетката,водния баланс в организма и е важно функционално вещество в регулацията на алкално-киселинното равновесие в организма.
    Натриум хлоратум подпомага образуването на слюнката,регулира секрецията на солна киселина в стомаха.Наличието на киселини е признак за дефицит на този минерал.Той подобрява функционалния капацитет на бъбреците и затова се прилага успешно при отоци и подагра.
    Натриум хлоратум подпомага чревния тракт  и е с доказана ефективност ,както при водниста диария,така и при запек  дължащ се на недостатъчна слузна секреция.Той има важно значение и за образуването на потта и помага както при обилно изпотяване без физическо усилие,така и при понижено такова.
       Този  минерал е  важно функционално вещество за хрущялите,сухожилията,лигаментите,междупрешленните дискове,очната леща.Прилага се и при ставни отоци.Натриум хлоратум  подпомага оздравяването на различни заболявания на кожата и косата,добро средство при сенна хрема,стимулира обонянието и вкуса.
    Ясен признак за повишена нужда от Натриум хлоратум  е гладът за сол.Дефицитът може да се прояви и с наличие на гъста слуз по периферията на езика.При хроничен дефицит на този минерал ставите пукат.Подпухналостта на лицето също е ясен признак за хроничния и дефицит.
Полезни въпроси за установяване на нуждите от Натриум хлоратум: 

*Осолявате ли допълнително храната си ?

*Пукат ли ставите ви?

*Често ли имате хрема?Постоянно ли ви тече носът?

*Имате ли пърхот?

*Сухи ли са лигавиците Ви?Имате ли проблеми с лигавиците?

*Страдате ли от максиларен или фронтален синузит?

*Имате ли добро обоняние?

*Имате ли добър вкус?

*Малко или много вода пиете?

*Потите ли се?Потите ли се прекалено?

*Имате ли сенна хрема?

*Имате ли киселини?

*Ръцете и/или краката Ви често ли са студени?


Написано от Administrator.

Translation