Pd,egod;...

Цветолечение

(9 гласа, рейтинг 4.89 от 5)

 

 

ЦВЕТОЛЕЧЕНИЕ ПО МЕТОДА НА Д-Р БАХ

 

 

Не съществува истинско излекуване без промяна на начина на живот,без мир в душата и без усещане за вътрешна радост

Д-р Едуард Бах

 

 

Цветотерапията е позната у нас като терапия на д-р Бах,цветолечение по метода на д-р Бах или Бахова терапия.Това е уникален метод използван още от келтите,които са практикували т.нар. дендро терапия Цветните есенции са били известни и в древен Китай.

Древните траки също са знаели за лечебните свойства на растенията. В книгата си Магическа ботаника Орфей е предал знанията си относно лечебните свойства на растенията.

 

Методът на д-р Бах е признат още през 1983 г. от Световната здравна организация, която е одобрилаприлагането му. СЗО признава, че цветята влияят положително на човешката психика и засилват имунната система. Баща на метода е доктор Едуард Бах.Системата му има много последователи по света-в Европа,САЩ,Австралия.Един от основните принципи на метода е простотата.Системата е била създадена така ,че да може да се използва от всички хора.

 

 

ЗА Д-Р ЕДУАРД БАХ

 

 4

 

Д-р Бах(1886-1936)завършва медицина в Бирмингамския университет.Работи като хирург в различни болници,a по-късно през войната и като бактериолог и патологв Лондон.Той е бил един от най-успешните лекари в Англия.Докато е работел в Лондонската хомеопатична болница той се запознава с трудовете на Самуел Хаанеман.След като изчел труда му Органон на лечебното изкуство той бил впечатлен от основния принцип на хомеопатията - лекувай болния,а не болестта.Ваксините които създава през войната тойправи на орални лекарства,които нарича нозоди.Те били приготвени по хомеопатичен начин.Използват се и до днес и са познати като нозодите на д-р Бах.

През 1917г.на д-р Бах поставят тежка диагноза-бързо развиващ се рак и прогнозират ,че му остават 2-3 месеца живот.

Недоволен от резултатите на конвенционалната медицина той започва да изследва билките и растенията,да търси нови методи на лечение и така открива първите есенции.Цяло поколение лекари започват да работят с него.Наричат говтори Хаанеман ,всичко това е описано в книги.За учудване на всички той оставя успешната си частна практика в Лондон и заминава за провинцията ,където прави изледванията си.Посвещава остатъка от живота си на това, да намери лечебен метод,основан върху безвредни природни продукти и да ликува личността на пациента,а не болестта.

През 1912г. открива първите 12 есенции наречени12-те лечители .През 1933г. открива 7-те помощници ,а последните 19 есенции открива за период от 6 месеца когато е много болен.

В продължение на 19 години, д-р Бах се лекувал ежедневно,за да може да завърши системата си и да я опише в трудове,чрез които да я популяризира.Починал е на 50-годишна възраст.

 

 

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ ЦВЕТНИТЕ ЕСЕНЦИИ?

 

 

Цветните есенции са 38 на брой и една отделна комбинация наречена спешнапомощ(Rescue Remedy).Te са лечебно средство на енергийна основа и с много меко действие.Възстановяват емоционалното равновесие в организма и по този начин помагат на оздравителния процес на тялото.Правят се чрез воден извлек от цвета на растението.Есенциите са енергийни по природа и това означава,че не могат да ви навредят и към тях няма привикване и зависимост.Не можете да ги предозирате.

 

 

 

ЗАЩО БАХОВАТА ТЕРАПИЯ Е ЗА ПРЕДПОЧИТАНЕ?

 

 

Днес цветолечението се използва в цял свят, защото е достъпно, евтино и без странични ефекти. То не изключва употребата и на други медикаменти. Съчетава се успешно с хомеопатията,психотерапията и с още ред други алтернативни начини на лечение.Само по себе си също работи отлично.

Цветните есенции не са билки.Те са енергиен отпечатък на цветето във вода,която се използва за медиатор.В тях не присъства биологична събстанция от растението. За това те са без странични ефекти.Могат да се използват и през бремеността ,както да се прилагат при кърмачета и малки деца.

Цветните лекове действат бързо при емоционални проблеми,но по-бавно при физически заболявания.

 

  • ЦветолечениеЦветни есенции
  • ХомеопатияЗдраве от природата
  • РейкиИнтересно и малко познато
  • Контакт с нас+359 886/410 530

Вход

създай акаунт

Web Analytics